Skip to content

Month: април 2022

Одржана петта и шеста седница на Советот за развој

На ден 29.04.2022 година, во салата на Совет на Општина Струга, се одржа петтата  и шестата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На седницата, од страна на директорката на
Прочитајте повеќе

Втора сесија на регионалниот форум на заедницата

На ден 26.04.2022 год, Центарот за развој на Југозападен плански регион го одржи втoра сесисја на регионалниот форум на зедницата. Надворешниот експерт на присутните им ги презантираше концепт проекти во
Прочитајте повеќе

Одржана четвртата седница на Советот за развој

На ден 20.04.2022 година, преку GoogleMeet платформата се одржа четвртата седница на Советот за развој на ЈЗПР. На седницата, од страна на ангажираните надворешни експерти, беа презентирани трите предлог регионални
Прочитајте повеќе

Покана за втората форумска сесија

Центар за развој на Југозападниот плански регион во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој го реализираат Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка и Бирото
Прочитајте повеќе

Прв дипломатско-економски караван во Регионот

Струга, 15 април 2022  Во организација на Министерството за надворешни работи, Бирото за регионален развој и Центарот за развој на ЈУГОЗАПАДНИОТ плански регион, во хотелот Изгрев во Струга, се одржа
Прочитајте повеќе

Одржана третата редовна седница на Советот за развој

Струга, 13 април 2022     Советот за развој на Југозападниот плански регион ја одржа својата трета редовна седница на која беа разгледувани можности за организирање на студиска посета во некои од
Прочитајте повеќе

Доизградба на канал Песјак во Македонски Брод

Македонски Брод, 1 април 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Македонски Брод, почнува со активности за доизградба на каналот Песјак во Општина Македонски Брод.
Прочитајте повеќе