Skip to content

Category: Uncategorized @mk

Втора сесија на регионалниот форум на заедницата

На ден 26.04.2022 год, Центарот за развој на Југозападен плански регион го одржи втoра сесисја на регионалниот форум на зедницата. Надворешниот експерт на присутните им ги презантираше концепт проекти во
Прочитајте повеќе

Доизградба на канал Песјак во Македонски Брод

Македонски Брод, 1 април 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Македонски Брод, почнува со активности за доизградба на каналот Песјак во Општина Македонски Брод.
Прочитајте повеќе

Ќе се реконструираат улиците Даме Груев и Момчило Јорданоски

17 Март  Со воведувањето во работа на фирмата Маркоски К73 од Струга, како носител на групна набавка, започнаа подготвителните активности за реконструкција на улиците Даме Груев и дел од Момчило
Прочитајте повеќе

Предадени контејнери за комунален отпад за жителите на Општина Пласница

Пласница, 08.03.2022г,  Денес, во Општина Пласница на Јавното комунално претпријатие од оваа општина, му се предадени контејнери за собирање на отпад, а кои ќе бидат доделени  на граѓаните и правните
Прочитајте повеќе