Skip to content

Month: јули 2022

ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДОРКА Н.Е. ВЕРОНИК ХУЛМАН ВО ПОСЕТА НА РЕГИОНОТ

25 јули 2022, Охрид    Амбасадорка на Швајцарија во Скопје, Н.Е. Вероник Хулман, во рамките на престојот во Југозападниот плански регион, ја посети Јавната здравствена установа „Свети Еразмо во Охрид при
Прочитајте повеќе

РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА МОМЧИЛО ЈОРДАНОСКИ ВО ОХРИД

08 јули 2022, Охрид    Завршија градежните активности на улицата „Момчило Јорданоски“ од пресекот со улицата „Марко Цепенков“ до нагорнината од населбата „Гоце Делчев“, со што граѓаните од овој дел на
Прочитајте повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО ВО СТРУГА

Струга, 28 јуни 2022    Близу 18  милиони денари, средства од националниот буџет, како и од Општина Струга, се вложени во реконструкцијата на пет улици во старото градско јадро, во вториот
Прочитајте повеќе

Јавен конкурс

Фондот за иновации и технолошки развој на ден 09.06.2022 година, објавува Јавен конкурс за поднесување на предлог – проекти за финансирање под инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски
Прочитајте повеќе