Skip to content

Day: март 17, 2022

Општините преферираат развој наместо пренагласена заштита на Југозападниот плански регион

Струга, 16 март     Градоначалниците од Југозападниот плански регион, денеска, имаа средба со претставници на Министерството за животна средина и просторно планирање и од Агенцијата за просторно планирање, во пресрет на
Прочитајте повеќе

Втора редовна седница на Советот за развој

16 март    Втората редовна седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион започна со верификација на мандатите на претставниците од невладиниот сектор и од бизнис заедницата, Ѓоко Милески и
Прочитајте повеќе

Реконструкција на културно-историскиот дом во Требеништа

Требеништа, 15 март 2022      Центарот за развој на Југозападен плански регион, во соработка со Општина Дебрца, почнува со активности за реконструкција на културно-историскиот дом во с.Требеништа. Реконструкцијата опфаќа повеќе компоненти,
Прочитајте повеќе