Skip to content

Month: октомври 2020

Пешачка патека – Саат кула до Горна Порта

Деновиве завршиja градежнитe активности за уредување на пристапна пешачка патека, во стариот дел на градот – Општина Охрид, што води од Саат кулата до Горна порта. Должината на патеката е 275
Прочитајте повеќе

Предлог регионални проекти 2020

На ден 12.11.2019 година, во х. Дрим во Струга, се одржа средба со претставници на општините и граѓанскиот сектор со цел да се предложат проекти што би се спроведувале во
Прочитајте повеќе

Пешачка патека Струга-Калишта

На ден 11.11.2019 година, започна доизградбата на пешачката и велосипедската патека од Струга до с. Калишта во должина од 1500 м, со финансиски средства на Општина Струга и Швајцарската Агенција
Прочитајте повеќе

Потпишување на договорите за финансирање

На ден 31.07.2019г, во салата на Совет на Општина Струга, се одржа осмата седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион, на која се потпиша Договорот за финансирање на
Прочитајте повеќе

ПОКАНА ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА

П О К А Н А   Почитувани, Центарот за развој на Југозападен плански регион Ве поканува на “Меѓународната Конференција за рамномерен регионален развој во Југозападниот плански регион” која ќе
Прочитајте повеќе

Трет регионален форум во заедницата

Почитувани, Центарот за развој на Југозападниот плански регион започнува со реализација на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој вклучува и организирање Регионални форуми во заедницата, со цел да
Прочитајте повеќе

Втор регионален форум во заедницата

Почитувани, Центарот за развој на Југозападниот плански регион започнува со реализација на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој вклучува и организирање Регионални форуми во заедницата, со цел да
Прочитајте повеќе

Прв Регионален форум во заедницата

Почитувани, Центарот за развој на Југозападниот плански регион започнува со реализација на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој вклучува и организирање Регионални форуми во заедницата, со цел да
Прочитајте повеќе

Реализирани регионални проект

Со примо-предавањето на реконструираната детска градинка Пеперутка во Струга, извршено од страна на Градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко и директорот на Бирото за регионален развој, Рамиз Реџепи, Центарот за
Прочитајте повеќе

Планирачка работилница за регионални проекти 2019

Со цел да се постигне подобра координираност во планирањето на активностите за спроведување на Програмата за развој на Југозападниот плански регион (2015-2019), Центарот за развој, заедно со кључните страни од
Прочитајте повеќе