Skip to content

Author: Југозападен плански регион

Општина Македонски Брод со нов изглед

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на регионалниот проект „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за енергетска ефикасност на Општинското Собрание
Прочитајте повеќе

Во Охридски водовод предадено на користење ново товарно возило

Во рамките на проектот „Јакнење на капацитетите на ЈКП преку набавка на опрема“, пред медиумите и вработените во јавното претпријатие „Водовод“ во Охрид, градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков и директорот
Прочитајте повеќе

Реконструкција на ОУ „Фаик Коница“ во с.Бачишта во Кичево

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на регионалниот проект „Подобрена енергетска ефикасност во јавните објекти и намалување на загадувањето на животната средина во ЈЗПР“, ги заврши активностите
Прочитајте повеќе

Реконструкција на општинската зграда на Општина Дебрца

Центарот за развој на Југозападниот плански регион, во рамките на регионалниот проект „Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ“, ги заврши активностите за реконструкција на кровот на општинската
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за поддршка на Центарот за развој

Директорите на осумте центри за развој од државава, меѓу кои и м-р Мирјана Лозаноска од Центарот за развој на Југозападниопт плански регион со Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов потпишаа
Прочитајте повеќе

Сметот и кучињата скитници жешки теми во Регионов

На денешната редовна седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион, со која претседаваше градоначалникот на Охрид, д-р Кирил Пецаков, договорено е во текот на оваа година главните активности
Прочитајте повеќе

Ќе се реконструира Заводот за Нефрологија во Струга

Нешто над 24 милини денари ќе бидат вложени во болницата за Нефологија од Струга со цел да се реконструира централниот и објектот во кои се врши хемодијализа што се наоѓа
Прочитајте повеќе

Набавени контејнери за ЈКП

Во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на јавните комунални претпријатиа во ЈЗПР“, денеска во Општина Дебрца, на ЈКП Дебрца ибеа доделени 323 контејнери од 240 литри за собирање на
Прочитајте повеќе

Подобрена енергетска ефикасност во ЈЗПР и искористување на ОИЕ (2022/2023)

Цели на проектот Општа цел Основна цел (проектна намера) на проектот е подобрување на енергетската ефикасност на постоечки јавни општински објекти од регионално значење и намалување на годишните трошоци за
Прочитајте повеќе

Развој на руралниот туризам и другите комплементарни дејности во ЈЗПР (2022/2023)

Цели на проектот Општа цел: Основната проектна цел е поддршка на регионалниот економски развој преку подобрување на туристичката економска дејност и другите сектори на локалната/регионалната економија преку изведба на клучни
Прочитајте повеќе